Isı yalıtımı, kapalı ortamların ısı değerlerini düzenlemek ve dengelemek için harcanan enerjinin oranını azaltmak amacıyla binaların dış cephe duvarlarında...
Cam ve doğramalarında, çatılarında, döşemelerinde, tesisatlarında ısı geçişini azaltmak için alınan önlemdir. Yalıtım sayesinde, enerji maliyetlerinde %50 oranında tasarruf edilebilmektedir.
Çevre kirliliğinin önlenmesi, gaz, kurum ve toz emisyonunun azalması için; daha sağlıklı, rahat ve konforlu bir yaşam için uygun olan ısı ve nem şartlarına sahip ortamlar için; rutubet, küf oluşumu ve çatlamaların önlenebilmesi için ısı yalıtımının yapılması önemlidir.
Isı yalıtımı yapılmamış olan binalarda, birçok alandan ısı kaybı yaşanmaktadır. Yalıtım sistemleri, ısı kaybını engellerken aynı zamanda soğuğun girmesini de engellemektedir. Bu sayede enerji ve yakıt açısından tasarruf edilmiş olunmaktadır. Yalıtım sistemleri, enerji maliyetinden tasarruf edilmesini sağlarken, bir yandan da büyük bir konfor sağlamaktadır.
Hem ekonomik hem de uzun ömürlü ısı yalıtımı için seçilen ilk tercih, çok çeşitli cephe tasarım imkânlarıyla, EPS plakalı mineral sistemleridir. Hem uzun ömürlü olmasını hem de maliyetini düşünen Gökçek İzolasyon, teknik ve estetik açısından da taviz vermeden çözümler sunmaktadır.
Dış cephe ısı yalıtım sistemleri, binaların korunmasına katkı sağlamaktadır. Kaliteli malzemelerden ve doğru tekniklerle uygulanmış olan sistemler, içerideki hava akımını azaltmaktadır. Ayrıyeten nemli ortamların önüne geçilmesi sağlandığı için mikroorganizmaların üremesinin önüne geçilmektedir. Bu durum ortamda bulunan havanın, solunum için zarar oluşturabilecek bir hale gelmesini engellemektedir.
Binaların çatılarına, duvarlarına, toprak teması olan yerlere, döşemelere, tesisat borularına, havalandırma kanallarına, garaj ve depo gibi ısıtılmayan bölümlerin duvarlarına ısı yalıtımı yapılmaktadır. Isı yalıtımı yapılırken de; camyünü, taşyünü, poliüretan, fenol köpüğü, ahşap lifli levhalar kullanılmaktadır.
Isı yalıtımı yaptırılırken dikkat edilmesi gereken belli maddeler bulunmaktadır:
- > Yalıtım için uygulanacak olan sistemi seçmek
- > Doğru uygulamanın yapılmasını sağlamak
- > Belirli testlerden geçen ürün malzemelerinin seçilmesi (Kalite Belgesi)
- > Garanti süresi